HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

”HÄFTIG KÄNSLA ATT BYGGA ETT NYTT MIKROBRYGGERI”
- Lennarth Anemyr

Min passion är att ge er Sveriges bästa lageröl!
För mig är den stora drivkraften att få vara med och påverka hela bryggprocessen, från inköp av råvaror till smak och att se designen växa fram. Samma glädje, engagemang och iver ser jag bland vinnarna i Hembryggar- SM när de besöker oss på bryggeriet i Vimmerby och får brygga 30 000 liter av sitt vinnande öl. Tidigare har de kanske bara bryggt 30 liter öl åt gången.

Naturligtvis är det en stor skillnad att brygga storskaligt jämfört med att brygga hemma i källaren eller i köket, men grunderna är alltid desamma. Då menar jag stor noggrannhet och full kontroll på råvaror, ett perfekt vatten samt hög kvalitet på teknik och utrustning.

Det är en häftig känsla att nu få vara delaktig i att Åbro ska bygga ett mikrobryggeri som ska stå klart till årsskiftet. Det blir en anläggning med genuint hantverk och helt andra volymer än vad vi är vana vid att tillverka.
​Syftet med mikrobryggeriet är att erbjuda pubar och restauranger nya, intressanta ölsorter.

Det blir en form av experimentbryggeri för att ta fram nya smaker och möta nya influenser från övriga världen. Konkurrensen hårdnar och vi måste svara upp mot det. Samtidigt blir mikrobryggeriet, som kommer att ligga i direkt anslutning till restaurang Brygghuset, en viktig del i Åbros satsning på nytt besökscenter.

”Syftet med mikrobryggeriet är att erbjuda pubar och restauranger nya, intressanta ölsorter.”

För drygt tio år sedan fick jag som ganska ny bryggmästare möjligheten att ta fram en alldeles egen öl. Det blev Bryggmästarens Premium Gold. Resultatet får vi väl se som rätt hyggligt med tanke på de stora framgångar som varumärket haft sedan dess, genom både försäljning och utmärkelser.

De första produkterna med den nya designen på Bryggmästarens börjar rulla ut i slutet av sommaren. Den goda smaken på Bryggmästarens är densamma, det kan jag försäkra er om!