HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Michael Mackiewicz
vann SM i hembryggd öl

Michael Mackiewicz tog lördagen den 25 mars hem förstapriset i 2017 års upplaga av SM i hembryggd öl som avgjordes i Solnahallen i Stockholm. Juryn, där bland annat Åsa Johansson, bryggmästare på Åbro Bryggeri ingick, utsågs en mild karaktärsfull lager, Skrapan lager export till det bästa ölet med cirka 700 inskickade bidrag. Runt 200 mässutställare fanns även i Solnahallen under lördagen.

I tävlingen utser juryn, där utbildade domare sitter, en totalvinnare. Totalvinnaren 2017 Michael Mackiewicz får brygga 30 000 liter av sitt öl Skrapan lager export hos Åbro Bryggeri i Vimmerby.

Det var 29:e året som Svenska Hembryggareföreningen arrangerade SM i hembryggt öl där kvaliteten på bidragen blir bättre och bättre för varje år. För svenska hembryggare är detta en av årets bästa dagar. Att vinnarens öl dessutom kommer att bryggas i stor volym och lanseras på den svenska marknaden är ett prestigefyllt förstapris.

Åbro Bryggeri var för fjärde året i rad huvudsponsor och ger vinnaren möjlighet att brygga 30 0000 liter av sitt öl. Vinnarölet lanseras sedan under hösten på den svenska marknaden. 

– Det stora engagemanget och intresset för ölbryggning är något vi på Åbro delar med Svenska Hembryggareföreningen. SM i hembryggt öl är en av årets höjdpunkter även för oss. Det är också en glädje att få hjälpa årets vinnare att lansera sitt vinnaröl, säger Niklas Nestlander, sponsor- och varumärkeschef på Åbro Bryggeri.

Som ett led i det stora intresset för att brygga eget öl pågår nu byggnationen av ett mikrobryggeri hos Åbro Bryggeri i Vimmerby. Det ska stå klart till årsskiftet och ett syfte är att förmedla ölkunskap och ölutbildning. Samtidigt som det blir ett experimentbryggeri för att kunna brygga alla typer av öl, ta fram nya smaker och möta nya influenser. I direkt anslutning till mikrobryggeriet byggs även ett nytt besökscentrum, med möjlighet till guidning och provsmakning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Dunge
VD för AB Åbro Bryggeri
Tel: 070 – 557 08 17
Email: henrik.dunge@abro.se
Sponsor- och varumärkeschef
Niklas Nestlander 070-690 25 77
​Bryggmästare Åsa Johansson 070- 690 66 68

 

Om AB Åbro Bryggeri

Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste. Sedan 1856 har Åbro Bryggeri bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby. Åbro Bryggeri har cirka 241medarbetare och omsätter drygt 957 miljoner kronor per år. Åbro Bryggeri brygger ett flertal ölsorter såsom Åbro Original, Åbro Lejon och premiumserien Bryggmästarens m.fl. Åbro Bryggeri erbjuder även en bred produktportfölj med bl.a. vin, sprit, läsk, cider och vatten. Rekorderlig Cider är en starkt växande exportprodukt, och idag uppgår exporten till ca 40 % av Åbros försäljning. Mer information på: www.abro.se

 

Om Svenska Hembryggareföreningen

Svenska Hembryggareföreningen (SHBF) är en rikstäckande allmännyttig ideell förening vars huvudmålsättning är att bevara ett gammalt svenskt kulturarv genom att sprida kunskapen om traditionell öltillverkning i hemmet samt samla landets hembryggare i en rikstäckande förening.

Sedan våren 1994 är Svenska Hembryggareföreningen en egen förening avsedd för alla med intresse för småskalig ölbryggning. För mer information, se www.shbf.se