HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Nu är Skrapan Lager här!

Det vinnande ölet i SM i Hembryggning 2017 – Skrapan Lager – finns nu på Systembolaget och på krogar runt om i Sverige. Så här beskriver SM-vinnaren Michael Mackiewicz sitt öl:

– Jag ville göra en smakrik, lättdrucken men balanserad lager, med lite mer extra men inte extrem. Man skulle kunna säga att det är en förbättrad stor stark!

Skrapan Lager är en mild karaktärsfull öl med 6,2 vol. % i alkoholhalt.

Förstapriset i SM i Hembryggning är att få brygga sitt vinnande öl i en volym på 30 000 liter hos Åbro Bryggeri i Vimmerby.

– Det var en speciell känsla att hälla i åtta kilo humle i brygden, när man tidigare vägt humle i gram, och att hämta maltsäckar från pall. Det var kul att se hur ett stort bryggeri gör, att vara med i processen och framställa sitt öl i större skala och få veta hur Åbros bryggmästare gör och tänker i olika steg, säger Michael Mackiewicz.

Skrapan Lager lanserades på Stockholm Beer & Whisky festival i slutet av september och svenska konsumenter kan nu ta del av detta öl, som faktiskt är utsett till Skandinaviens bästa hembryggda lageröl 2017.

De bästa ölen i SM i Hembryggning deltog nämligen också i det Skandinaviska mästerskapet där en finaljury bedömde vinnande öl från Sverige, Norge och Danmark. Michael vann även detta mästerskap, vilket gör Skrapan Lager till Skandinaviens bästa hembryggda lageröl.

Namnet på ölet har sin naturliga förklaring.

– Jag bor i samma kvarter som Skatteskrapan på Söder i Stockholm och det är det enda jag ser från mitt köksfönster när jag står och brygger. Skrapan är också ett landmärke på Söder så det är ett passande namn, säger Michael Mackiewicz.

PRODUKTFAKTA

Producent: Åbro Bryggeri
Ursprung: Sverige
Produkttyp: Ljus lager.
Färg: Ljust gul.
Doft: Somrig doft med en lätt humleton.
Smak: Välbalanserad lager med krispig maltighet och inslag av ljust bröd.
Malt: Pilsnermalt, Enzymmalt, Vetemalt, Red ale malt, Cookiemalt.
Humle: Magnum, Spalter Select.
Beska: 23 BU.
Alkoholhalt: 6,2 vol. %.
Passar till: att dricka som den är utan mat, men också till hamburgare, pulled pork, kyckling, tacos, pizza och annan salt mat.
Art nr SB: 11650 - 03
Lanseringsdatum: 2017-10-20
Förpackning: 33 cl. flaska.
Pris till konsument på SB: 24:90, 33 cl flaska.
Serveras: Vid 10-12°C