HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Huvudsponsor till STCC

Den 1 maj är det premiärtävling i årets STCC-serie. 
En nyhet är att Åbro Bryggeri är huvudsponsor och exklusiv dryckesleverantör till STCC och RallyX Nordic. Åbro kommer att synas runt arenorna men också på Volvobilarna i Polestar Cyan Racing.
 

The Scandinavian Touring Car Championship, STCC, började köras 1996, och är norra Europas största motortävling. STCC driver även RallyX Nordic som är ett nytt rallycrossmästerskap. 

Tävlingarna har ett stort medialt intresse och i år får STCC och RallyX Nordic ännu större uppmärksamhet genom att SVT visar sju av årets deltävlingar live. Samtliga tävlingar sänds dessutom parallellt på webben.

– Att det blir direktsändning i SVT:s traditionella kanaler betyder naturligtvis mycket för våra möjligheter att fortsätta växa som mästerskap, både sportsligt och kommersiellt, säger Jonas Lundin, vd på STCC AB.

Niklas Nestlander, Sponsorchef på Åbro Bryggeri, framhåller att Åbro genom samarbetet med STCC kommer att associeras med ytterligare ett starkt svenskt varumärke. 

– STCC har som mål att skapa ett evenemang i världsklass som ska tilltala alla målgrupper. Tillsammans kommer vi att arbeta fram ett tydligt mat- och dryckeskoncept för alla STCC:s arenor, säger Niklas.

SPONSRAR POLESTAR CYAN RACING

I Polestar Cyan Racing är de tre förarnaRichard Göransson, Robert Dahlgren och Carl Philip Bernadotte. Två av bilarna har Åbros logotype i år. Richard Göransson är STCC-profilen som debuterade i mästerskapet redan 1998. Robert Dahlgren är tillbaka i STCC efter två års bortavaro. Carl Philip Bernadotte debuterade i STCC 2013. 

Polestar Cyan Racing är det mest framgångsrika teamet i STCC-historien och har flertalet titlar inom både team och förarmästerskapet med förare som Tommy Rustad och Thed Björk. FEM 

RACINGKLASSER I STCC

STCC omfattar i år fem racingklasser. Förutom STCC är det supportklassernaPorsche Carrera Cup Scandinavia, Renault Clio Cup, Swedish GT och

Formula STCC Nordic. Tre av deltävlingarna, Skövde, Solvalla och Ring Knutstorp, samkörs med rallycrossmästerskapet RallyX Nordic där tävlingsklasserna Supercar och Supercar Lites ingår. 

Supercar är rallycrossens verkliga tungviktsklass. Bilarna tillverkas med utgångspunkt från vanliga personbilar, men med motorer på 600 hästkrafter och fyrhjulsdrift har bilarna en acceleration som är i klass med en F1-bil. Supercar Lites kan ses som en inkörsport för de förare som vill ta sig vidare till rallycrossens verkliga finrum.

Läs mer på: www.stcc.se

Motorsport: STCC/RallyX på SVT Play

PROGRAM 2016

1/5    Skövde
26/5  Mantorp Park, kvällsrace
19/6  Anderstorp
10/7  Falkenberg
14/8  Karlskoga
3/9    Solvalla
24/9  Ring Knutstorp
1/5    Skövde
4/6    Arvika
28/7  Sträng näs
3/9    Solvalla
24/9  Ring Knutstorp
8/10  Skien, Norge