HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Puta Madre

Dörr i dörr på Magasinsgatan i Göteborg kan du välja mellan två skilda världar.
Båda med samma passion och hetta, men två helt olika koncept. Det är samma ägare och ett lika varmt mottagande på båda restaurangerna.

Blir du nyfiken ska du absolut besöka Puta Madre och Basque i Göteborg, det har tidigare White Guide och New York Times gjort så du är definitivt i gott sällskap!

– Man kan säga att det är en restaurang uppdelad i två koncept som vi driver sedan några år tillbaka, säger Marcus Svensson i Glenngruppen där Puta Madre och Basque ingår.

MEXIKANSK HETTA

Hela miljön med mycket röd sammet och den tidsenligt klädda servispersonalen är en upplevelse i sig. Under sköna sommarkvällar kan gästerna även koppla av på den stora takterrassen.

White Guide har utsett Puta Madre till vinnare för bästa inredning med motiveringen: ”För den skickligt genomförda sammetsdraperade miljön, som får gästernas hjärtan att slå lite snabbare och tillsammans med servisens klädsel skapar en oemotståndlig tidsresa till sorglöshetens land.”

– I taket hänger fem kilometer tyg som bidrar till den lite murriga och läckra upplevelsen, berättar Marcus. Våra gäster är en bred och blandad publik. Hit kommer många internationella gäster och även kändisar för att få uppleva 1920-talet och äta mexikansk husmanskost.

– På Puta Madre har vi Bryggmästarens Bästa Ekologiska och Bron IPA på tapp och även vin, cider, läsk och vatten levererat av Åbro. Restaurangen har också Nordens största Tequilasortiment, du kan välja bland 327 sorter!

När vi gästar Puta Madre har Emma Schymberg med crew klätt om till tidsenlig klädsel och idag är det menybyte. Marcus och Emma testar de nya rätterna.

EXKLUSIVA PINTXOS

Vi tar oss vidare och smiter in på Basque för att uppleva stämningen på en spansk pintxosbar och den baskiska varianten av tapas.

– Vårt koncept och inspiration är hämtat från San Sebastian och Bilbao i Spanien, berättar Marcus.

Richard Södersten har idag dukat upp med handgjorda, läckra pintxos. Gästerna väljer vad de vill ha bland alla läckerheter i bardisken. Basque har uppemot 100 olika pintxos och varför inte dricka en god Bryggmästarens till maten.

– Vi har inga särskilt utsedda kockar på Basque, utan det är matbartenders som tillagar våra pintxos, säger Marcus. Jag är övertygad om att pintxos är ett koncept som kommer att växa. Vi har tittat på att öppna restaurang även i andra delar av Göteborg.

Basque är ett mycket populärt After Workställe, känt för både välgjorda och prisvärda pintxos tillsammans med ett brett utbud av öl.

– Det är kö till vår After Work, det har verkligen blivit en stor succé, berättar Marcus. I vårt stora ölutbud har vi de flesta ölen från lokala mikrobryggerier och viner från San Sebastian i Spanien.

– Vi har också fem kranar med öl på fat från Åbro, bl. a Bryggmästarens Premium Gold och Sierra Nevada Pale Ale. Sortimentet från Åbro är väldigt bra och vi är lite av ett bollplank till Åbro för vad våra kunder vill ha. Idag vill många beställa t ex Pale Ale och IPA.

Vilken är din favorit i Åbros sortiment?
​– Det har alltid varit Sierra Nevada Pale Ale.

Basque är utan tvekan ett hippt ställe där många gillar att hänga med vänner i en avslappnad miljö, plocka och avnjuta läckra pintxos och snacka om allt mellan himmel och jord.

ÅBRO BRYGGERI ÄR LEVERANTÖR

Åbro Bryggeri är leverantör till Glenngruppens restauranger sedan många år.

– Vi har jobbat tillsammans med Åbro i snart 12 år. Samarbetet startade när vi drev en nattklubb på Avenyn och lärde känna Åbros säljare. Resan fortsatte när vi öppnade vår första Glenn Sportsbar 2011 som har blivit en succé. Idag har vi tre sportbarer och är på väg att öppna en fjärde. Vi har vuxit tillsammans med Åbro och känner att de bryr sig om oss, man känner sig inte bara som en i mängden, säger Marcus Svensson. På Glenn Sportsbar kommer all öl från Åbro, vi har åtta olika ölsorter på tapp med bl. a Åbro Original. Även cider, vin och läsk levererar Åbro.
 

FAKTA OM GLENNGRUPPEN

Fem restauranger i Göteborg ingår i Glenngruppen och fler är på gång.

★ Glenn Sportsbar, Friggagatan 9
★ Glenn Sportsbar, Andra Långgatan 4
★ Glenn Sportsbar, Munkvägsgatan 10
★ Puta Madre, Magasinsgatan 3
★ Basque, Magasinsgatan 3
★ Glenn Sportsbar, Brahegatan 5 i Gamlestaden, öppnar 2018