HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Stadshotellet i Vimmerby

TROGEN KUND TILL ÅBRO SEDAN 150 ÅR
Mitt i hjärtat av Vimmerby ligger stadens äldsta hotell som stod klart 1868. I år firar hotellet 150 år, lika länge har Vimmerby Stadshotell handlat dryckesvaror av Åbro Bryggeri! ”Det sägs att Stadshotellet en gång i tiden även köpte is från Åbro”, berättar restaurangchef och sommelière Ingela Svanström.

Vimmerby Stadshotell är ett stilfullt och trivsamt nav i bygden. Med ett stänk av glamour kan du bo, äta en god middag, ta emot gäster på affärsluncher, konferenser och fester eller bara komma in för en öl eller ett glas vin.

”För oss är Åbro i första hand ett
bryggeri som är duktiga på att brygga gott öl, men vi köper även en del ur vinportföljen och kryddar med lite annat” 

- Ingela Svanström, Restaurangchef och sommeliere

RÄTT GLAS FÖRHÖJER SMAKUPPLEVELSEN

I samarbetet med Åbro Bryggeri framhåller Ingela Svanström den personliga kontakten.

– Man känner igen många från Åbro vilket gör att allt blir så hjärtligt. Det är också en fantastisk service, vi kan få tag på öl samma eftermiddag om det behövs. För oss är Åbro i första hand ett bryggeri som är duktiga på att brygga gott öl, men vi köper även en del ur vinportföljen och kryddar med lite annat, säger Ingela Svanström.

– Färskölen och Bron är båda mycket omtyckta öl bland våra gäster. Men vår storsäljare är Bryggmästarens Premium Gold.
Ingela lyfter fram vikten av såväl besticken som glasen för att förhöja en måltid.

– Det är finishen som gör det lilla extra för en god smakupplevelse. Det ska vara glas som det är gott att dricka ur, det är stor skillnad på glas. Jag tycker att Åbro har en bra service vad gäller glas.

 

AFFÄRSHOTELL & TURISTHOTELL

Stadshotellet är ett av landets första, men tro för den skull inte att hotellet har fastnat i historien.

– När vi började skissa på renoveringen hade vi en tydlig ambition att skapa något nytt i Vimmerby, något klassiskt med rötter i hotellets historia, men ändå modernt med lite lekfull glamour, berättar Joakim Carlqvist ägare av Vimmerby Stadshotell sedan 2007.

När renoveringen började 2014 knöt man an till hotellets historia och tog hjälp av designbyrån Stylt Trampoli för att skapa ett attraktivt koncepthotell, som har 86 rum och matsal.

En stor utmaning är säsongsväxlingarna. Att vara ett klassiskt affärshotell under vinterhalvåret för att sedan växla om till turismen och barnfamiljernas hotell på sommaren.

– Just omväxlingen är charmen med ett levande hotell, tycker Joakim Carlqvist. Det ställer krav på hotellets kök och övriga service.

 

NÄRPRODUCERAT OCH KLASSISKT

Köket tar också ansats i Stadshotellets historia och kryddar klassiska rätter med moderna attribut.

Fokus är det lokalproducerade och närodlade. Med närproducerade råvaror blir menyerna säsongsanpassade.

– Under sommaren har vi en buffé för barn som är mycket uppskattad, men vi gör för övrigt ingen skillnad på vårt menykoncept under året, berättar Ingela Svanström.

– Vi är lyckligt lottade som har ett rikt utbud av såväl vilt som närproducerat kött av lamm, gris och nöt av hög kvalitet i trakterna. Vi använder även närodlade grönsaker, jordgubbar, närproducerad mjölk och grädde och fisk såsom gös från Åsunden.

En mycket gammal tradition på Vimmerby Stadshotell är även att servera Åbros drycker. Sommarkvällar sjuder verandan av en gemytlig samvaro medan barnen leker på sjörövarskeppet på torget utanför.

 

Ägarna till Vimmerby Stadshotell, Joakim och Fredrica Carlqvist, hade en tydlig ambition att skapa något nytt, samtidigt klassiskt och med rötter i hotellets historia när de började skissa på renoveringen. Det resulterade i ett attraktivt koncepthotell.