HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Hilton hyllar helhetslösning

Hilton Stockholm Slussen byter efter 25 år dryckesleverantör. 
– Åbro presenterade en helhetslösning och ett koncept helt i vår linje. Vi är väldigt taggade och tycker det ska bli roligt att jobba tillsammans med Åbro, säger hotellets driftchef Henrik Friskopp.

Genom att Södermalm erbjuder mycket söker sig många hit. På Hilton Stockholm Slussen är barbesökarna till stor del en lokal och lite mognare publik. Hilton Stockholm Slussen är genom sitt centrala läge i hjärtat av Stockholm ett mycket attraktivt hotell, med gångavstånd till sevärdheter och kultur i världsklass. Den utmärkta middagsrestaurangen Eken Matsal och Eken Bar är populära även bland lokal-befolkningen och erbjuder en panoramautsikt ut över Gamla- stan och Riddarfjärden. Konferensrum och auditorium för större- evenemang gör också att den verksamheten är stor.

Åbro Bryggeri är ny huvudleverantör av öl, cider och vatten. Det nya samarbetet innebär även att gemensamt utveckla hotellets barverksamhet.
– I vår affärsverksamhet är det mycket viktigt att vi jobbar tillsammans med våra leverantörer, oavsett om det är drycker eller andra produktområden, för att driva försäljning och jobba mot gemensamma mål, säger Henrik Friskopp. 

STÄRKER ÖLKULTUREN

Genom att ölkulturen är stor på Södermalm får Åbro Bryggeri en nyckelroll för att stärka och utveckla möjligheterna för Hilton Stockholm Slussen.
 – Vi känner att vi kan locka ännu fler gäster med vårt nya sortiment från Åbro, säger Henrik Friskopp. Det redan stora intresset för öl gör att öl blir en än mer betydelsefull produkt. Gäster vill testa och prova olika sorter och varianter.
Henrik framhåller att Åbro har intressanta varumärken och förstår betydelsen av att jobba med ett gästsortiment.

– Att kunna erbjuda dessa möjligheter betyder för vår del att det stärker hela ställets profil. Samtidigt ställer det krav på Åbro att vara aktiva för att vi ska vara en attraktiv bar.
Är det något särskilt öl ni fastnat för?
– Vi gillar Bryggmästarens väldigt mycket och kommer främst att profilera det i vårt barsortiment. Åbro har också ett intressant importsortiment på flaska.
– Dessutom får vi ett starkt cidersortiment. Rekorderlig Cider är en lyckad produkt som vi kommer att jobba mer med, framförallt under sommaren.  

STORT FÖRTROENDE

Många söker sig idag till Södermalm för att det är ett område med mycket att välja på. Hiltons största andel barbesökare är en lokal och lite mognare publik.
– Hos oss ska alla känna sig välkomna och kunna sitta och umgås med vänner till musik i en härlig atmosfär, säger Henrik Friskopp.
 Bakom beslutet att byta dryckesleverantör ligger ett noggrant arbete.
– Vi började för flera år sedan se på Åbro Bryggeri som en tänkbar leverantör och idag har de ett väldigt bra sortiment. Samtidigt har ett stort förtroende utvecklats, vilket lett fram till att nu ta detta beslut, säger Henrik Friskopp. Intresset från Åbro att vara en del i vår verksamhet är en korsbefruktning som vi också tror mycket på.

SKA LYFTA FÖRSÄLJNINGEN

I upphandlingen fastnade man för vad Åbro vill göra för att utveckla barverksamheten.
– Ja, det var det som övertygade oss mest och vägde tyngre än pris. Sälj-kåren kändes också seriös och professionell plus att Åbro har ett bra sortiment.
En viktig uppgift blir att lyfta försäljningen också under sommarmånaderna.
 – Genom att vi har en betydande utom-husverksamhet är det viktigt för både oss och Åbro att sommaren blir bra. Tillsammans vill vi skapa en miljö och uteservering dit många besökare vill gå.
Och detta ska inte bara stanna vid sommarperioden.

– Nej, vi vill ta ytterligare steg för att även profilera den barverksamhet vi har på ett smakfullt och attraktivt sätt tillsammans med Åbro Bryggeri.


Hotellet har – med sitt unika läge vid Slussen – en fantastisk utsikt över Riddarfjärden.

ÖPPNAR NYA MÖJLIGHETER

Konferensgäster kommer också att kunna släcka törsten med Åbros drycker.
– I vår konferensverksamhet har vi bland annat mycket kvällsmiddagar då vi bygger upp satellitbarer. Vi har ett audi-torium med plats för 285 personer där vi också har en bar.
Henrik Friskopp ser nya, spännande möjligheter som öppnas genom att även närma sig bryggeriets produktion. – Det kan vara att jobba med en specialbrygd, ett Ekenöl, som bara säljs hos oss. Vi känner att vi verkligen gjort rätt val. Personalen är stolt över att jobba med Åbro och vi möter positiva kommentarer från våra gäster, avslutar han.
Den utmärkta middags­restaurangen Eken Matsal och Eken Bar är populära även bland lokalbefolkningen och erbjuder en panorama­utsikt ut över ­Gamla stan och Riddarfjärden.