HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Brickyard en succé

Restaurang Brickyard på Söder i Stockholm har snabbt blivit mångas favoritkrog.
– Trots att vi bara funnits en kort tid har stället redan fått en själ,
för många i området är vi deras vardagsrum, säger Morgan Banffy.

Brickyard ligger på Skånegatan i SoFo, stadsdelen söder om Folkungagatan på Södermalm. Ett hippt och populärt område känt för mysiga restauranger, kaféer och småbutiker.

– Söder passar oss och vår stil, vi tycker det är kul att snacka med alla stammisar. Det var en viktig anledning till att vi öppnade här våren 2015, berättar bröderna Morgan och Roger Banffy som driver Brickyard och i hög grad är operativa i verksamheten.

– Vi jobbar sju dagar i veckan och är alltid på plats!

Stämningen, hög service och det trevliga bemötandet från personalen gör att många gäster känner sig som stamkund redan vid första besöket, allting känns genuint och äkta. Detta tillsammans med den goda maten och att enkelt kunna ta en öl eller ett glas vin gör att många upptäckt Brickyard.
 

ÅBROS ÖL & VIN

Sedan starten har Åbro Bryggeri varit leverantör.

– Det var ett naturligt val, vi kände väl till Åbro sedan tidigare och de har ett utbud som passar oss perfekt. Det är både amerikansk bira och Åbros eget öl. En egen favorit är Bryggmästarens Premium Gold. Vi köper också viner från Åbro, säger Morgan.

– Det känns bra att jobba med leverantörer som är lite mindre, det blir en mer personlig kontakt och gör att vi får högre service.
 

ANDAS NEW YORK

Morgan och Roger har arbetat hela sitt liv i servicebranschen, men Brickyard är deras första krog och kan ses som en amerikansk bistro. De satsar på hög kvalitet på råvaror och en spännande meny. Hela stället andas New York. Allt från inredningen och de avskalade tegelväggarna med detaljer i trä och metall till industrilamporna och de maffiga hamburgarna.

– Vi reser mycket till New York och har hittat inspiration till både vår meny och inredning som är industriell, men med en hårfin gräns för att inte vara för ruff. Vi har byggt upp allting själva och fått det precis som vi ville ha det. Vi är jätteglada över responsen som vi nu möter.

”Vi ligger ju mitt i Hammarbyland, men här kan även AIK:are och Djurgårdare sitta bredvid varandra och se en match.”


HÄR SAMLAS ALLA

Gästerna är alla kategorier. Turister, folk som bor på Söder och även barnfamiljer kommer hit.

– Just att det är väldigt blandat gör det så charmigt och roligt. Många samlas kring bardisken, inte minst stammisarna vid Hammarbys matcher.

– Vi ligger ju mitt i Hammarbyland, men här kan även AIK:are och Djurgårdare sitta bredvid varandra och se en match. Vi har en stor TV i baren, men vill inte vara en sportbar utan fokuserar på bra mat och hög service.

I baren serveras Bryggmästarens, Zlatopramen, Warsteiner, Sierra Nevada och Anchor Steam på fat, men också ett stort ölsortiment på flaska. Dessutom cider, drinkar och vin. Vill du inte sitta i baren är det gott om bord där du kan sitta och snacka och njuta av god mat och dryck.