HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Drumbar, en äkta skotsk bar

På Moosehead restaurang och bar i Malmö känner man sig alltid välkommen, oavsett årstid. Mitt i händelsernas centrum vid Lilla Torg möter du en avslappnad atmosfär, skön musik, härliga människor och serveras goda drycker samt läcker mat. Tvärs över torget hittar du Drumbar, en äkta skotsk bar. 

Vi besöker Moosehead en grå novemberdag. Det är dagen för nedmontering av den stora uteserveringen. Serveringen, som fick bekänna färg under många sköna sommar- och höstkvällar, har gjort sitt för året. En sommar som går till historien, dels för den härliga fotbollsfesten, dels för all sol och värme som aldrig ville ta slut.

MOOSEHEAD OCH DRUMBAR
Även så här års sprudlar utelivet på Moosehead. Ett tips är samtidigt att traska rakt över torget och in på den mest fantastiska innergården i centrala Malmö så hamnar du på Drumbar. En äkta skotsk bar, som krögarna Johan Walterström och Eva Lundqvist också driver.

DEN RÄTTA PUBKÄNSLAN 
Drumbar är Malmös första och enda äkta skotska bar. Belägen i ett av stadens allra äldsta hus, Hedmanska Gården, med rötter från 1500-talet. Bjälkar i taket och lite ojämna golv, tillsammans med en varm och ombonad stämning, gör att den rätta pubkänslan infinner sig.

HAGGIS OCH ETT 100-TAL OLIKA ÖL
Johan och Eva berättar att på Drumbar serveras självskrivna skotska specialiteter som Haggis, men också en varierad pubmeny med inspiration från både det svenska och det skotska köket. Köksmästaren heter Graeme Brown. Han är från Glasgow och har en bakgrund från The Dorchester i London och Gleneagles i Skottland, vilket garanterar en genuin skotsk/brittisk meny. Till detta serveras ett stort sortiment med olika slags öl. Det är ett hundratal malt baserade drycker av både det lättare och tyngre slaget. Skotska öl ger tillsammans med Åbros öl och andra öl gästerna stora valmöjligheter. Drumbar erbjuder också ett rikt whiskysortiment.


 

"Vår målsättning är att alltid ge en skön upplevelse. Vi har många stamgäster, de upplever Drumbar som sitt eget vardagsrum."

EN SKÖN UPPLEVELSE 
Johan och Eva är högst aktiva i den operativa verksamheten, samtidigt är de omgivna av flera medarbetare som delar ansvaret för drift, underhåll och bästa service. Vi träffar Joe Macdonald, som är restaurang/barchef på både Moosehead och Drumbar. Han berättar att han precis som köksmästaren är från Glasgow.

– På Drumbar är vi ett samspelt gäng med olika nationaliteter, i huvudsak britter och irländare, säger han. Vår målsättning är att alltid ge en skön upplevelse. Vi har många stamgäster, de upplever Drumbar som sitt eget vardagsrum. Det goda ryktet om Malmös sköna uteställen vid Lilla Torg, och dess unika miljö, gör att många gäster återvänder hit. Även många internationella gäster i Malmö besöker gärna Drumbar eller Moosehead.