HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

En restaurang i golfmiljö

Anrika Bro Hof Slott norr om Stockholm har en av Sveriges bästa golfrestauranger. Här kan man njuta av mat och dryck i världsklass i en alldeles särskilt vacker miljö med närhet till Mälaren. ”Våra menyer utgår från det nordiska köket”, berättar Magnus Ericsson och Peter Jansson. 

På menyn hittar vi utsökta inslag från all världens kök, samt ett spännande utbud av drycker. Kompletterat med förstklassig service och möjligheten att varje dag kunna äta och dricka, nästan kungligt, i slottsmiljö med anor från 1500-talet.

– Förstklassiga råvaror inspirerade efter årstiderna är vår ledstjärna i köket. Just nu kan våra gäster bland annat njuta av ångad torsk med pepparrot, ägg, räkor & skirat smör eller varför inte en klassiker som köttbullar med gräddsås & potatispuré.

HÖG TILLGÄNGLIGHET
Att det är två goda vänner som tagit över Bro Hof slottsrestaurang märks redan vid entrén. De hälsar glatt och det är inte bara den sena septembersolen som bidrar till det varma välkomnandet. Magnus och Peter har arbetat på bland annat Ulla Winblad, Edsbacka och Ångbåtsbryggan. Sedan april i år driver de tillsammans Bro Hofs slottsrestaurang.

– Våra erfarenheter går långt tillbaka i tiden, jag anställde ju dig Peter redan 2007, säger Magnus och skrattar. Peter är dessutom gudfar till ett av Magnus barn.

De öppnar redan klockan 07:00 med en rejäl frukost, serverar sedan lunch och middag.

– Köket är öppet till 20:00, men vi har ofta uteterassen fylld till sen kväll.

– Vi satsar mycket på att attrahera våra närliggande orter som Bålsta, Bro och Enköping m. fl. där det bor cirka 100 000 invånare. När vi träffas är de på väg att öppna upp med en stor skaldjursbuffé och quiz, och bokningarna ser redan bra ut försäkrar Magnus.

EN BAL PÅ SLOTTET
Bro Hof slott är en underbar plats även för bröllop, fest, konferenser och event. Vad är väl en mer passande plats för en bal än på ett slott!

– Bara i år har vi haft åtta bröllop, berättar Peter. Under hösten tar konferenser och många företagsevent över.

– Oavsett om det handlar om en studentbal, ett bröllop, ett födelsedagsfirande eller en middag med nära och kära ser vi till att skapa en oförglömlig upplevelse.

– Vi kan också sätta guldkant på konferensen, kickoffen, kund- eller företagseventet med utsökt mat i historisk slottsmiljö inramat av fantastiska omgivningar.

VÄLKÄNDA GOLFBANOR
Bro Hof slotts vackra omgivningar har också blivit platsen för två av landets främsta golfbanor. Banorna The Stadium Course öppnade 2006 och The Castle Course 2009. The Stadium Course är till och med rankad etta i Sverige. Europa Tour-tävlingen Nordea Masters har spelats här flera gånger, senast var det 2016.

”Bro Hof är ett exklusivt utflyktsmål, vårt mål är att kunna hålla öppet hela året och följa årstidernas skiftningar och erbjuda säsongsvariationer på vår meny.”

Ute på banorna finns det två kiosker de lux, även kallade ”Half-way house”, där serveras smörrebröd, våfflor med löjrom. Varför inte ta ett glas champagne eller en öl till det om man så önskar?

– Vi har öppet fram till oktober i år, berättar Magnus och Peter, och till nästa år kommer det att ske större förändringar. Vi siktar på att vara en året-runt-restaurang och 2019 ska vi hålla vårt första julbord i den här miljön. Det är ett exklusivt utflyktsmål, vårt mål är att kunna hålla öppet hela året och följa årstidernas skiftningar och erbjuda säsongsvariationer på vår meny, avslutar Peter och Magnus innan de rusar iväg för att delta i lunchserveringen. Här arbetar man med alla förekommande uppgifter och ett tydligt och närvarande ledarskap.