HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

En weekend I Helsingborg

Helsingborg eller ”Sundets pärla” har mycket att erbjuda. Varför inte bege dig hit för en upplevelsehelg! Bo i naturskön miljö utanför stan eller centralt med närhet till allt. Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer med goda möjligheter att njuta av läcker mat och gott öl!
 
Läget vid Öresund gör att det bara skiljer fyra kilometer mellan Helsingborg och Helsingör, vilket historiskt spelat en viktig roll. Kärnan, det medeltida vakttornet, är idag den enda kvarstående resten av Helsingborgs slott, som var ett av Danmarks viktigaste fästen. Vid freden i Roskilde 1658 miste Danmark Helsingborg liksom övriga Skåne till Sverige. 
Besöker du Kärnan, tornet är 35 meter högt, kan du vid klart väder se både Turning Torso i Malmö och Öresundsbron från kikarna uppe i tornet.
 

BO, ÄT OCH DRICK GOTT!

Du kan välja boende i såväl centrala Helsingborg som i närliggande orter. Som en av landets krogtätaste städer erbjuder Helsingborg utmärkta restauranger för såväl lunchen eller middagen på kvällen. Många serverar god Åbro öl! 
Varför inte klassiska Sofiero Slottsrestaurang, Pålsjö Mat & Bar precis vid havet eller Sillen & Makrillen vid Strandpromenaden. Gillar du fransk bra mat ska du besöka La Petite. 
Kvällen behöver inte sluta efter ett trevligt restaurangbesök. Barer, pubar och nattklubbar erbjuder ett rikt nöjesliv. Bara Vara är en klassisk bar. Eller bege dig till Edelweiss, Utposten eller The Headless Swan – alla med ett stort utbud av god öl. Staden bjuder på kultur och musik i olika tappning. De mest välbesökta nöjesarenorna är The Tivoli och Sundspärlan samt nattklubbar som Tempel, Le Cardinal och Sirocco. Kulturella knutpunkter är Dunkers kulturhus, Helsingborgs konserthus och Helsingborgs Stadsteater.
 

TURA, SHOPPA & FIKA

Ett måste är att tura över sundet. Båtarna går var 20:e minut. Ett klassiskt nöje och en matupplevelse ute i Öresund. Helsingborg har även långa idrottstraditioner. En av klubbens stora fotbollsprofiler, Henrik Larsson, återkommer nästa säsong som ny tränare i HIF.
Möjligheterna är goda att shoppa både i centrala Helsingborg och i köpcenter utanför stan. Det stora shoppingstråket, Kulla gågata, var Sveriges första gågata när den invigdes 1961. Varför inte pausa vid något av stadens alla caféer! 

 

HELGTIPSET: HELSINGBORG 

BO

Strand Hotell Arlid
Strand Hotell är det lilla personliga hotellet mitt i Arild med vidunderlig utsikt över Skälderviken. 
Stora Vägen 42, Arild 
042 -34 61 00 
www.strand-arild.se

Kullaberg
Hotel Kullaberg ligger precis nere vid vattnet i den pittoreska gamla fiskehamnen i Mölle. Hotellet byggdes år 1875 och har sedan dess haft sin självklara plats i hjärtat av byn. 
www.grand-molle.se

STAND-UP, MUSIK, TEATER

The Tivoli
The Tivoli har skaffat sig ett grundmurat rykte som nöjesarenan nummer ett i södra Sverige. Hit kommer musikälskare och nöjeslystna för att se och höra kända och mindre kända artister inom alla genrer. The Tivoli är inrymt i den gamla Ångfärjestationen uppförd 1898 och har en helt unik miljö. Liveband, AW, nattklubb. Här finns det mesta. 
Hamntorget, Helsingborg 
042 -18 71 71
www.thetivoli.nu

FINE DINING

Bryggan i Höganäs
Bryggan hittar du i Höganäs hamn, på första parkett, med utsikt ut över Öresund. Restaurangen är öppen året runt och under sommaren finns en härlig uteservering att tillgå. 
Småbåtshamnen 16 B, Höganäs 
042 -34 03 60 
www.hoganasbrygga.se

Sillen & Makrillen
Ligger vid strandpromenaden och alldeles vid vattenbrynet med en härlig utsikt över sundet och Danmark. Här står maten och havet i centrum. Ett ställe att koppla av på och se båtarna passera medan solen går ner vid horisonten. 
Gröningen Norra, Helsingborg 
042 -28 15 53 
www.sillenmakrillen.se

Pålsjö Matbar
Stans förmodligen bästa restaurangutsikt hittar hos Pålsjö Matbar. Njut av en Bryggmästarens vid solnedgången. Hit kan du spontant dyka upp efter eller under strandpromenaden. Drottninggatan 151 
042 -14 97 30
www.palsjomatbar.se

Sofiero Slottsrestaurang
En skånsk/svensk restaurang 5 km norr om Helsingborg, med säsongsinspirerade menyer ackompanjerade av imponerande viner. Njut detta tillsammans med den hänförande utsikten över slottsparken och grannlandet Danmark. Öppet mars–dec. för både små och stora sällskap. 
042 -14 04 40
sofieroslottsrestaurang.se

PUBRUNDA

Edelweiss
Mitt i Helsingborgs centrum ligger Edelweiss – en riktig klassiker i Helsingborg. Här erbjuds det vällagad mat av bästa råvaror till bra priser, ett varierat och smakrikt ölsortiment och en riktigt god stämning. På helgerna toppas atmosfären med livemusik. 
Drottninggatan 15, Helsingborg 
042 -21 37 37 
www.restaurangedelweiss.se

Utposten
Utposten ligger sedan 1995 i Postens gamla lokaler i Helsingborg. Här samlas allt från studenter till affärsresande och turister – trevligt folk som helt enkelt vill ta en kall öl och äta en bit mat. Testa att tillaga din egen köttbit på heta täljstenar direkt vid bordet. 
Stortorget 17, Helsingborg 
042 -28 15 50 
www.utposten.com

The Headless Swan
En klassisk pub, med skön inredning, god mat, bra musik och fantastisk feststämning. Het samlingspunkt för HIF:are. Billeplatsen 1, Helsingborg
theheadlessswan.blogspot.se