HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Hamnkrogen i hjärtat av Helsingborg

Det startade med en sommarservering på Hamntorget i Helsingborg för 24 år sedan. Nu är Hamnkrogen ett välbesökt ställe hela året, inte bara bland lokalbefolkningen. Många danskar turar också över sundet för att äta och dricka gott på Hamnkrogen.

Affärsidén har alltid varit ett bra läge, låga priser och hög kvalité på mat och dryck. Många trodde länge att den lilla sexkantiga byggnaden på Hamntorget var en enkel kioskverksamhet, men det är inget som någon misstar sig på idag.

EN STOR FÖRNYELSE
Efter nio år som sommarservering och efter en ombyggnad 2002 blev Hamnkrogen en året-runt-restaurang. Inför årets sommar genomgick Hamnkrogen en genomgripande uppdatering.

– Vi har gjort en total uppgradering, berättar Jonas Johansson som är en av delägarna. Det omfattar hela lokalen, köket, ny el och ny ljudanläggning.

SERVERAR ÅBRO I BAREN
– Till nyöppningen bytte vi även ölleverantör till Åbro bryggeri, berättar Jonas. Vi serverar Åbro Original, Bryggmästarens, Bron IPA och Rekorderlig Jordgubb-lime på fat i restaurangen. Dessutom har vi en pub och musikbar utomhus vår och sommar där vi erbjuder Åbro Original, Arton56 och Rekorderlig Dry Apple på flaska.

LOCKAR DANSKA GÄSTER
Uteserveringens gasolvärmare som behövs när det nu blir lite kyligare drivs av naturgas från Öresundskraft, det lokala energibolaget i Öresundsregionen. Även köket får sin energi därifrån. Generösa öppettider gör att Hamnkrogen – Helsingborgs pärla – fortsätter att surfa på sommarvågen 2018.

– Just nu är det ett särskilt gynnsamt läge för oss, säger Jonas. Den danska kronan är stark i jämförelse med den svenska, det gör att många danskar väljer att handla på den här sidan sundet och vi har många danska gäster hos oss.

 

”GRANENS LAND”

Vi träffade Jonas mitt under pågående fotbolls-VM och sommarens stora fotbollsevent på Hamnkrogen, mitt i ”Granens land”. Helsingborg är ju den svenska fotbollskaptenen Andreas Granqvist hemvist. Restaurangen hade storbilds-TV och succén var total – inte minst tack vare festligheterna som det svenska landslagets framgångar i VM-turneringen bidrog till. Restaurangchef Damir Causevic har jobbat ett antal kvällar i rad bland euforiska fotbollsfans när vi ses, men det syns inte ett spår av trötthet.

– Nej, trött är jag inte, säger Damir. Det här är bara en ren glädje. Det är också roligt att jag och Jonas får se att våra satsningar var helt rätt.

FANTASTISK UTESERVERING
Gästerna möter en fantastisk uteservering, öppen året runt, alldeles vid kajkanten mitt i city. Här avnjuter många dagens lunch, à la carte och olika smårätter, eller tar en god öl. Här finns en plats för alla, det märks. Hamnkrogen har afterwork varje dag, livemusik, quiz och DJ:s torsdag–lördag.