HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Knarrholmen - en skärgårdspärla utöver det vanliga

Till charmiga restaurang Knarrholmen i Göteborgs södra skärgård kommer både båtburna gäster och de fast bosatta. Du tar dig hit på 10 minuter från Saltholmen. Johan Kylfält, Patrik Robertsson och Henrik Berntsson driver verksamheten tillsammans.

När vi anländer till Knarrholmen, efter båtresan på spegelblankt hav, möter Johan upp. Han är ute för att förbereda en ny säsong. Här utvecklas konceptet ständigt. Just nu byggs det för att kunna erbjuda gästerna hotellrum.
– Vi är inne på vår tredje sommar, berättar Johan, han tycker att verksamheten på Knarrholmen är spännande och utvecklande.

HAVETS LÄCKERHETER
Med sitt oslagbara läge är Knarrholmen en given mötesplats för många. Varför inte dricka en kall öl eller ett glas gott vin på restaurangens takterrass en varm sommardag? Samtidigt kan gästerna njuta av utsikten över skärgården. Eller väljer du kanske att beställa en välsmakande meny med goda drycker till.
– På menyn erbjuder vi självklart mycket av det som vi kan hämta från havet, berättar Johan.
 


DRIVVED OCH VARVSMILJÖ
Restaurangens smakfulla miljö, med rustika inslag bidrar till en stämning, som passar perfekt för alla typer av arrangemang. Gästerna möter en inredning med drivved, svartvita fotografier och gamla kopparskyltar. 

Känslan är att du sveps tillbaka hundra år i tiden och nästan kan känna dofter av öns koppling till varvsindustrin. Knarrholmen var tidigare en fristad för Götaverkens arbetare och deras familjer, som kom hit för rekreation.
– Vi är stolta och glada över vårt samarbete med Fredrik Wendt på W8 design Group som hjälpt oss med inredningen, säger Johan.

”Kom hit, bli påmind om det historiska och skapa nya minnen i havsnära miljö."


SOMMARKROG FRÅN MIDSOMMAR
Restaurangen rymmer 120 gäster, plus 60–80 personer på takterrassen och har även 70 platser ute på ett plan. Öppettiderna är generösa.

– Vi driver sommarkrog från midsommar till mitten av augusti. Sedan är det företag och privata event som gäller, och vi serverar julbord från slutet av november. Med succén från 2018 i färskt minne rekommenderar Johan att boka julbord redan nu.

På ön finns också bastu, utegym, övernattningsstudio, goda möjligheter till sol och bad, samt aktiviteter som havet erbjuder. Du kan till exempel hyra vattenskoter eller åka ribbåtturer. Det finns joggingspår och du kan utmana dina vänner i boule. Mitt på Knarrholmen ligger Rotundan eller ”dansbanan” som lokalen för bröllop och fester kallas.