HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

MED PASSION FÖR MAT – OCH GOLF

Nya satsningen på Dodd’s Brasserie ligger krögaren Nisse Molinder varmt om hjärtat.
​– Själv är jag både hängiven golfare och har en stor passion för den moderna husmanskosten, säger han.
 

Nisse har höga ambitioner för Dodd’s, ett folkligt brasseri beläget på vackra Djursholms Golfklubb, där det har spelats golf sedan 1931.

– Vi kommer att anstränga oss hårt för att skapa en levande krog med något för alla; barnfamiljer, golfare, förälskade par, finsmakare, affärsmän och affärskvinnor. Vi kommer även att arrangera vinkvällar, after work, provningar och mycket annat trevligt, berättar Nisse Molinder.

KARISMATISKE JIMMY DODD

Från restaurangens inglasade hylla kan man sitta och spana ut över det 18:e hålet.

Nisse vill med sin nya satsning erbjuda något utöver det vanliga på en golfklubb. Namnet på brasseriet härstammar från den karismatiske Jimmy Dodd som i hög grad satt sin prägel på Djursholms Golfklubb. Han anställdes vid andra världskrigets utbrott, var tränare i många år, skapade respekt för spelet och reglerna, klippte fairways, vattnade greenerna för hand och lärde ungdomarna innebörden av god klädkod.

”Vi har en god dialog med Åbro och har hela tiden närmat oss varandra på ett fint sätt vad det gäller både öl och vin. Enligt mig är Åbro den bästa aktören på marknaden.”

UPPSKATTAR VERKLIGEN ÅBRO

Vill du bara ta en öl eller avnjuta andra drycker så finns det alla sorter och med kvalitéer som kan få vilken vinkännare som helst att häpna. Dodd’s serverar Åbros öl på fat och flaska, likaså cider, läsk och vatten.

– Från Åbro har vi även månadens vin, säger restaurangchef Julia Toma. Vi har för övrigt byggt en fin vinkällare med exklusiva viner, vi tyckte att det passade området bra.

Nisse Molinder har lång erfarenhet av ett väl fungerande samarbete med Åbro inom hela restauranggruppen, som han driver tillsammans med sin bror.

– Vi har en god dialog med Åbro och har hela tiden närmat oss varandra på ett fint sätt vad det gäller både öl och vin. Enligt mig är Åbro den bästa aktören på marknaden. Sortimentet innehåller en bra portfölj och det som klingar särskilt varmt för mig är Bryggmästarserien som är fantastiskt öl, säger Nisse Molinder.

HÖGKLASSIG HUSMANSKOST

Dodd’s Brasserie är en gedigen satsning med öppettider året runt. I Bistrobaren serveras högklassig husmanskost som isterband med stuvad potatis och hemgjord pannbiff med lök. På Brasseriets á la carte-meny, som bygger på klassiska svenska smaker, hittar du rätter som lammrostbiff och bergtunga med brynt smör.

Det starka köksteamet leds av köksmästaren Daniel Fredriksson med lång erfarenhet från stjärnkrogar runtom i Europa. I matsalen frontar Julia Toma, ett välbekant ansikte på klubben där hon jobbat i flera år.

– Tidigare var det en golfrestaurang inriktad på luncher, medan det nu är en stor satsning på kvalitet och att få folk att komma även på kvällar. Gensvaret har varit väldigt bra sedan vi öppnade i april, säger Julia.

– Under helgerna har vi haft över tusen gäster, det är en start över förväntan, avslutar Nisse.