HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

NK Saluhall - Här är smaken i centrum

Nya NK Saluhall är ett nytt gastronomisk koncept, med Sveriges skickligaste matentreprenörer där smakupplevelsen står i centrum.
– Det har varit en flygande start och en omedelbar succé, säger Nisse Molinder på Melanders Fisk, som är en av aktörerna i saluhallen.

Inför öppningen har NK Saluhall genomgått en stor förändring, och erbjuder en traditionell saluhallsupplevelse kombinerat med matserveringar och ett spännande livsmedelsutbud. Kunderna kan handla råvaror och delikatesser till en god måltid, lika väl som att slå sig ner på någon av serveringarna för att njuta av mat och dryck, eller ha en Afterwork tillsammans med vänner.

FLYGANDE START FÖR MELANDERS
I Nya NK Saluhall erbjuder Melanders Fisk goda möjligheter till gastronomiska upplevelser. Ett tips är lunch eller middag i restaurangen, AW med bubbel och ostron i skaldjursbaren eller varför inte slå på stort och ta in en pinfärsk platå! Melanders Fisk har öppnat två nya ställen i saluhallen. Den ena är en traditionell restaurang. Den andra är mer ett urbant café i samarbete med Johan Sörberg på Art Bakery. Agneta Scharp är restaurangchef. Hon tackade omedelbart ja när hon fick erbjudandet av bröderna Molinder att ta ansvar för deras verksamhet i saluhallen.

Agneta Scharp, restaurangchef på Melanders Fisk.

 – Det gick inte att tacka nej till detta, säger Agneta. Egentligen hade jag tänkt vila lite från restaurangbranschen och i stället ägna mig åt min andra huvudsyssla; inredning och design.
 


 


TOPPSKIKTET AV MATENTREPRENÖRER
Till den nya saluhallen har några av Sveriges mest framstående matentreprenörer inom olika kategorier handplockats. Du möter även köttexperterna Johan Jureskog och Klas Ljungqvist från AG Kötthandel. Bröd och konfektyr signerat Johan Sörberg, en av landets mest framstående bagare och konditorer. Ost från Anna och Vincent Lefèvre, grundare till familjeföretaget Androuet Ost. Hälsosamma drycker och rätter från Dr. Mat. Paradiset svarar för naturliga och ekologiska matvaror. Lejonet & Björnen, och en av VM-hjältarna från -94, Håkan Mild, erbjuder ett generöst glassutbud. Alla aktörer arbetar tillsammans för att ge gästerna en optimal smakupplevelse.
– Om det är någon i ett sällskap som inte önskar något ur vår meny på Melanders Fisk kan de välja ut en köttbit hos AG, så tillreder våra kockar rätten i vårt kök. Vill gästen ha en ostbricka till rödvinet hämtar vi det hos Androut Ost, vill gästen ha en glass till kaffet löser vi det också tack vare Lejonet & Björnen, avslutar Agneta Scharp.
 

Ebba Svärd är avdelningschef på Art Bakery.