HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Nyheten Åbro Original Ekologisk

Åbro Original Ekologisk i 33 cl-flaska lanserades den 1 september på samtliga Systembolag i Sverige, det är en ljus lager i internationell stil.

– Vi är väldigt glada över att få presentera den ekologiska varianten av vårt huvudvarumärke, säger Camilla Widéen Varumärkeschef för Åbro Original. För att särskilja den ekologiska Åbro Original från ”originalet” i designen har vi adderat en stämpel med texten Ekologisk Original i en ljusare grön ton.

– Vi kommer att stödja lanseringen med annonsering i tryckta och digitala medier. Åbro Original Ekologisk en ljus lager i internationell stil som har en rik maltsmak med en väl balanserad humlearom. Ölets karaktär är krispig med en ton av citrus, och serveras bäst vid 8–10 grader.

– Åbro Original Ekologisk är bryggd med både ekologisk München- och Pilsnermalt, berättar bryggmästare Lennarth Anemyr, humlen är ekologisk Perle. Vi har ändrat lite på själva tillsättningen av humlen, i stället för att tillsätta den kontinuerligt har jag tillsatt den precis i början och slutet av vörtkoket. Det ger en angenäm humleton som jag tror passar de allra flesta.

Åbro Original Ekologisk
Systembolagets art.nr 1473-03, pris/st: 11,90 kr.
Lanserades den 1/9 2018 på samtliga 439 Systembolagsbutiker i Sverige.