HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Oliver Twist

 Oliver Twist i Nyköping är en klassisk engelsk pub och ett populärt stamställe. Ölsortimentet innehåller ett 30-tal olika sorter på fat och flaska.
– Vi beställer det mesta från Åbro för just enkelheten och servicens skull, säger Savas Taneroglu, som driver Oliver Twist.

– Vi har ett brett utbud av både mat och dryck, berättar Savas Taneroglu, som driver Oliver Twist. Vi har 16 olika fatöl från Åbro Bryggeri, kompletterat med flera internationella öl. Vi serverar cider som vi också köper från Åbro. Det är smidigt att få leveranserna från en och samma leverantör och så är servicen bra. 
Sedan Savas övertog Oliver Twist 2004 har stället utvecklats till en genuin och populär restaurang, välbesökt året om. Puben ligger intill Nyköpings Teater och är lite av en kvarterskrog. Köksmästaren rekommenderar 
Den baconlindade grillade oxfilén är en specialitet på menyn. På luncherna strömmar också folk hit för att äta någon av de många rätterna bland veckans erbjudanden. Du kan också välja en tvårätters- eller trerätters­meny som köksmästaren rekommenderar.
Det är även fisk- och kötträtter, soppor, ­sallader och pastarätter och vegetariskt för att erbjuda alla smakriktningar en god måltid. Öl med lokal prägel
Oliver Twist strävar efter att sätta ihop en varierad mat- och dryckesmeny, och bereder gästerna en trevlig stund så att det blir puben i Nyköping som de återvänder till. I baren serveras flera olika sorters öl på fat. Här finns Åbros varumärken Bryggmästarens Preimum Gold och Bryggmästarens Bästa Mellanöl samt Åbro Original. 

"Det är smidigt att få leveranserna från en och samma leverantör”

Sortimentet har också internationell prägel. Även på flaska är utbudet brett och varierat, och innehåller även lokalt producerad öl. Gästerna kan bland annat beställa Åbro Småland. Bland cider finns Åbros varumärken Rekorderlig Päron, Jordgubb/lime och Skogsbär. 
– Vi beställer det mesta från Åbro för just enkelheten och servicen skull, säger Savas.

Något för alla
Oliver Twist strävar efter att erbjuda att varierat utbud med såväl öl som cider för alla smaker. Vill man beställa ett glas vin, en whisky eller kanske en Irish Coffee går även det bra.