HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Örebro ölhall - en genuin ölhall

Länge kände Kenny Nordh att det fattades något i hemstaden. När en lokal blev ledig i centrala Örebro bestämde han sig för att satsa på en egen krog. Det blev Örebro ölhall och stadens första riktiga ställe för många ölentusiaster.

Örebro ölhall erbjuder ett 40-tal öl på fat. ”Åbro har en stabil grund av olika öl som vi sedan kompletterar med Craft Beer”, berättar krögaren Kenny Nordh.

Kenny var redan en erkänt duktig entreprenör och vågade anta en ny utmaning. Varför skulle inte Örebro i likhet med många andra städer kunna ha ett bra utbud av maltbaserade drycker? Sagt och gjort blev det en välkommen satsning i Örebro.
– Vi ville verkligen ha en genuin ölhall, säger Kenny.
Örebro ölhall har nu ett 40-tal olika fatkranar med olika ölsorter. 
– De flesta ölen köper vi bara ett fat av, bara för att sortimentet hela tiden ska vara fräscht och uppdaterat. En stor del levererar Åbro Bryggeri. De har en stabil grund av olika öl som vi sedan kompletterar med Craft Beer, berättar Kenny.

Årets restaurang
Örebro ölhall är ett modernt ställe vid Järntorget. Utbudet har fokus på lokala aktörer, men omfattar även ett brett sortiment från flera mikrobryggerier i Sverige samt importöl.
Matmenyn erbjuder svensk husmanskost med twist. All mat tillagas från grunden med lokala råvaror som grund. Menyn kan beskrivas som enkel, välsmakande och mättande. 

– Vi utvecklas hela tiden, utbildar varandra och är lyhörda. Det är viktigt att hela tiden vara på tå och att vi delar med oss av vår kunskap. 
Redan första året utsågs Örebro ölhall till Årets restaurang i Örebro!
– Vi är väldigt glada över att få den fina utmärkelsen, säger Kenny. Nu har vi även restaurerat vår källare där vi kommer att ha våra ölprovningar som möter ett allt större intresse.

Inte bara ölen och maten kan beskrivas som ett hantverk, även skyltarna för de olika öl­sorterna i baren är egendesignade och producerade av Kennys kusin Micke Haraldsson.
Här är en plats som verkligen inbjuder till umgänge och att sitta och snacka med varandra över en god öl. Ibland möter gästerna även livemusik.

”De flesta ölen köper vi bara ett fat av, bara för att sortimentet hela tiden ska vara fräscht och uppdaterat. En stor del levererar Åbro Bryggeri.”