HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Rökeriet - en kall öl i Stockholms skärgård

Varför inte avnjuta en Bryggmästarens Premium Gold på en härlig uteservering i Stockholms skärgård. Ett säkert utflyktsmål och en underbar miljö är Restaurang Rökeriet på Fjäderholmarna.
 

Till Fjäderholmarna, Stockholms närmaste skärgårdsö, tar man sig med båt på bara 25 minuter från Strandvägen, Slussen och Nacka strand. Sommartid avgår båtar varje halvtimma och stannar efter båtturen genom Stockholms inlopp och Saltsjön precis vid Rökeriet.

RÖKER RÄKOR PÅ ÖN
Rökeriet är välkänt för sitt koncept med skärgårdsbuffé och husmanskost, och erbjuder en komplett á la carte-meny. Restaurangens rökta fisk- och skaldjursdelikatesser tillreds på plats.
 


– Vi röker allt själva här ute för att få det så som vi vill ha det, och använder oss av både kallrökning då man röker vid en lägre temperatur samt varmrökning, berättar kökschef John Kumerius. Restaurangen har 200 sittplatser inomhus och lika många på bryggan. Uteserveringen har genomgått en modernisering och i sommar möter gästerna en ny Bryggmästarens bar, med goda möjligheter att avnjuta en kall öl av bästa sort. Dessutom öppnar Rökeriet en deli, där besökare kan köpa med sig delikatesser hem eller för picknick på ön.
 


STJÄRNKOCK GER INSPIRATION
För att utveckla nya menyer och koncept anlitar nu hotell- och fastighetsbolaget Vi Invest, som driver Rökeriet, namnkunnige kocken Roland Persson som gastronomisk inspiratör. Han är ett välkänt namn inom Stockholms restaurangvärld, inte minst för sina framgångsrika år i Kocklandslaget och titeln Årets kock 1990. Tillsammans med John Kumerius ska Roland bidra till koncernens gastronomiska utveckling.
 


 

– Rökeriets meny får nu en modernare touch, men fortfarande med betoning på traditionell matlagning, säsongsbetonad husmanskost och rökta skärgårdsdelikatesser, berättar John. Med Rolands skarpa öga för detaljer ska vi ge våra matkoncept det där lilla extra. 

Roland är mycket glad över förtroendet och ser fram mot att få möta tusentals turister, stockholmare och konferensgäster som besöker Fjäderholmarna. 
 


 

– Jag och John ska höja kvaliteten ytterligare och blicka framåt för att möta både befintliga och nya gäster på ett innovativt sätt, framhåller Roland. Rökeriet på Fjäderholmarna har i århundraden varit ett omtyckt besöksmål och har en anrik restauranghistoria. Restaurangen har i sommar öppet till den 8 september.