HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Stadshotellet i Vimmerby

TROGEN KUND TILL ÅBRO SEDAN 150 ÅR
Mitt i hjärtat av Vimmerby ligger stadens äldsta hotell som stod klart 1868. 2018 firade hotellet 150 år, lika länge har Vimmerby Stadshotell handlat dryckesvaror av Åbro Bryggeri! 

Vimmerby Stadshotell är ett stilfullt och trivsamt nav i bygden. Med ett stänk av glamour kan du bo, äta en god middag, ta emot gäster på affärsluncher, konferenser och fester eller bara komma in för en öl eller ett glas vin.


 

RÄTT GLAS FÖRHÖJER SMAKUPPLEVELSEN

I samarbetet med Åbro Bryggeri värdesätter hotellet den personliga kontakten, och en hög service genom att snabbt få leveranser av öl och övriga drycker. 

För Vimmerby Stadshotell är Åbro i första hand ett bryggeri som är duktiga på att brygga gott öl, men hotellet handlar även en del ur vinportföljen och kryddar med lite annat.

Storsäljaren bland öl är Bryggmästarens Premium Gold. Färskölen och Bron är också mycket uppskattade bland hotellets gäster.
För att förhöja en måltid gäller det att tänka på detaljerna, såväl besticken som att välja rätt glas är viktigt att tänka på. Det är finishen som gör det lilla extra för en god smakupplevelse. Givetvis ska det vara glas som det är gott att dricka ur, det är stor skillnad på glas. Åbro har en bra service vad gäller glas.

 

 


 

AFFÄRSHOTELL & TURISTHOTELL

Stadshotellet är ett av landets första, men tro för den skull inte att hotellet har fastnat i historien.

– När vi började skissa på renoveringen hade vi en tydlig ambition att skapa något nytt i Vimmerby, något klassiskt med rötter i hotellets historia, men ändå modernt med lite lekfull glamour, berättar Joakim Carlqvist ägare av Vimmerby Stadshotell sedan 2007.

När renoveringen började 2014 knöt man an till hotellets historia och tog hjälp av designbyrån Stylt Trampoli för att skapa ett attraktivt koncepthotell, som har 86 rum och matsal.

En stor utmaning är säsongsväxlingarna. Att vara ett klassiskt affärshotell under vinterhalvåret för att sedan växla om till turismen och barnfamiljernas hotell på sommaren.

– Just omväxlingen är charmen med ett levande hotell, tycker Joakim Carlqvist. Det ställer krav på hotellets kök och övriga service.


 

NÄRPRODUCERAT OCH KLASSISKT

Köket tar också ansats i Stadshotellets historia och kryddar klassiska rätter med moderna attribut.

Fokus är det lokalproducerade och närodlade. Med närproducerade råvaror blir menyerna säsongsanpassade.

– Under sommaren har vi en buffé för barn som är mycket uppskattad, men vi gör för övrigt ingen skillnad på vårt menykoncept under året.

Ägarna till Vimmerby Stadshotell tycker att de är lyckligt lottade som har ett rikt utbud av såväl vilt som närproducerat kött av lamm, gris och nöt av hög kvalitet i trakterna. De använder även närodlade grönsaker, jordgubbar, närproducerad mjölk och grädde och fisk såsom gös från Åsunden.

En mycket gammal tradition på Vimmerby Stadshotell är även att servera Åbros drycker. Sommarkvällar sjuder verandan av en gemytlig samvaro medan barnen leker på sjörövarskeppet på torget utanför.
 

Ägarna till Vimmerby Stadshotell, Joakim och Fredrica Carlqvist, hade en tydlig ambition att skapa något nytt, samtidigt klassiskt och med rötter i hotellets historia när de började skissa på renoveringen. Det resulterade i ett attraktivt koncepthotell.