HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Stadsvakten

Stadsvakten mitt i centrala Norrköping erbjuder restaurang, bar & lounge, orangeri och livemusik.
– Vi är lyhörda för vad våra gäster önskar och här tummas det inte på kvaliteten, säger barchef Simon Landin.

Det som tidigare var ett gammalt parkeringsgarage är idag ett populärt ställe på Nya Rådhusgatan i Norrköping. Lokalen är snyggt inredd och designad. Gästerna möter en avslappnad och stämningsfull miljö, som ger en exklusiv känsla.

Högsta kvalitet
Restaurangen erbjuder en meny med stort fokus på kött av högsta kvalitet. Rätterna talar för sig själva, tidlösa klassiker tillagade med stor kunskap.
– Kvaliteten styr alltid det som vi serverar. Vi ser gärna att våra råvaror kommer från närliggande gårdar. Tillsammans med Bjursunds slakteri i Valdemarsvik väljer vi noga ut vårt hängmörade kött, berättar Simon.

Simon Landin är barmästare på Stadsvakten. Han framhåller att medarbetarna är ett väl sammansvetsat team och alla har en stor passion för mat och dryck. 

”Vi lägger stort fokus på öl, och stoltserar med ett av Östergötlands bredaste sortiment på fat och på flaska”

Öl på fat och flaska
Många gäster som kommer hit väljer att dricka något i baren eller slår man sig ner i de sköna sofforna i loungen framför brasan. Baren serverar väl utvalda cocktails, viner och öl. Sortimentet är noggrant utvalt av Stadsvaktens duktiga sommelierer och barmästare.

– Vi lägger stort fokus på öl, och stolt­serar med ett av Östergötlands bredaste ­sortiment på fat och på flaska, säger Simon och berättar att Åbro Bryggeri är leverantör till Stadsvakten.
– Vin utgör också en viktig del i vår verksamhet. Våra viner speglar vår meny och aktuell årstid.

Mysigt orangeri
Terrassen är sommarens självklara mötesplats. När hösten kommer öppnar Stadsvakten sitt orangeri med plats för 140 sittande gäster. Gästerna sitter under det stora glas­taket, bland växter och träd i en mysig miljö.
Stadsvakten är också ett populärt musikställe med livemusik på fredagar.
– Många kommer hit för en skön After Work, säger Simon.
På lördagarna skruvar Stadsvakten upp tempot tillsammans med DJ:s.