HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

The Queens Arms

The Queens Arms Gastropub i Enköping har snabbt blivit ett mycket populärt ställe för många.
– Vi har 28 öl på fat, dessutom mer än 100 öl på flaska men satsar också på bra käk, berättar Vedrana Gubeljic och Benjamin Tanovic, som driver verksamheten.

De öppnade Queens Arms i april 2016 och har öppet alla dagar i veckan. På menyn har de fiskrätter som fjällröding, rökta räkor och Moules Frites men också rätter som lammracks, klassisk Biff Rydberg, Queens Planka och Oxfilépasta. Queen’s Burger är också omtyckta.

STOR SATSNING PÅ ÖL

Vedrana och Benjamin har länge varit verksamma inom restaurangbranschen. På Queens Arms har de Åbros sortiment, allt från öl och cider till vin.

– Vi koncentrerar oss på att ha en leverantör. Åbro erbjuder ett bra och stort sortiment, som passar vår verksamhet.

Bland de 28 ölen som serveras på fat har de bland annat Bryggmästarens Premium Gold, Åbro Original men också Peroni, Punk IPA, ESB, London Pride, Warsteiner med flera, dessutom över 100 sorters öl på flaska!

Krögarna uppskattar Åbros säljare Patrik Nilsson. Det märks att relationen är glad och hjärtlig.

– Samarbetet fungerar alldeles utmärkt. Patrik är noga med att hålla kontakten och ger snabba besked på frågor, säger Vedrana.

WHISKY FRÅN HELA VÄRLDEN

Queens Arms är känt även för sina drinkar, och inte minst för sitt stora utbud av whisky. I baren finns mer än 100 olika typer av whisky från hela världen.

Gästerna är i alla åldrar och uppskattar bra käk, bra öl samt övriga drycker och den mysiga atmosfären och miljön. Under sommaren har Queens Arms också en bakficka, en välbesökt uteservering på innergården. De satsar även på bruncher sista helgen i varje månad, vilket är populärt bland många.

Förutom Queens Arms driver Vedrana och Benjamin även en italiensk restaurang, Piazza Ottanta och Systrar Två som är ett av Enköpings mest populära kaféer.

”Den verksamhet som vi nu driver är etablerade ställen, men som vi har utvecklat och förbättrat på vårt speciella sätt”

AMERIKANSKT STEAKHOUSE

Förutom Queens Arms driver Vedrana och Benjamin även en italiensk restaurang, Piazza Ottanta och Systrar Två som är ett av Enköpings mest populära kaféer. I september räknar de med att öppna sitt fjärde ställe i Enköping. Bistro Terrassen blir ett amerikanskt Steakhouse.

– Vi kommer att ha en kolgrill så att gästerna ser när vi grillar, vi gör också en stor satsning på vin. Det är förstås vin från Åbro, säger Vedrana.

À LA CARTE-RESTAURANG

Piazza Ottanta betyder 80 kvadratmeter vilket också är restaurangens storlek!

– Piazza Ottanta är en italiensk à la carte-restaurang, vi serverar bl.a. pastarätter, kalv och flamberad oxfilé, men har ingen pizza, berättar Vedrana.

På Systrar Två erbjuder de hembakat och hemlagat, allt på kaféet bakas med naturliga råvaror.

Vad driver er att satsa så brett och på så varierad verksamhet?

– Enköping är en lagom liten stad, men växer fort och det finns en marknad. Den verksamhet som vi nu driver är etablerade ställen, men som vi har utvecklat och förbättrat på vårt speciella sätt, avslutar Vedrana och Benjamin.