HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

The Swan i Hägersten

Ett stenkast från Essingeleden, i stadsdelen Hägersten, ligger den klassiska restaurangen och puben The Swan. Restaurangen är den första som anslutit sig till Åbros system för kylda kegskåp. ”Nu vågar jag prova fler ölsorter på fat än tidigare”, säger Shahin Pourmohammadi, som driver restaurangen. 

The Swan är en familjeägd pub/restaurang som varit i Shahin Pourmohammadis regi sedan 2014. Men historien sträcker sig tillbaks till 40-talet då det var ett kafé som drevs av två damer. Kvar från den tiden är en K-märkt väggmålning. 

SOM ETT LOKALT VARDAGSRUM
Shahin berättar att The Swan är välkänd för den familjära atmosfären och stans kanske bästa karaoke. Hit kommer besökare både för att sjunga eller se en Hammarbymatch på en av storbildsskärmarna. Men också för att ta en öl och njuta av god mat.

– Vi har många trogna gäster som kommer varje dag. Det är som ett lokalt vardagsrum. De gillar att det alltid finns någon att prata med. Dessutom uppskattar gästerna god, traditionell husmanskost och vår a la carte meny, berättar Shahin.

– I helgerna, och främst på lördagar när vi kör karaoke är det en högst varierande ålder bland gästerna. Det är lika kul om du är 15 eller 80 år, det kan jag lova.

KYLDA KEGSKÅP
Restaurangen har anslutit sig till Åbros system med kylda kegskåp, som minimerar problem och ger ölet längre hållbarhet. Vid leverans ställs ölfaten omgående in för kall förvaring. Faten kopplas på från skåpet. Det skapar ordning och reda men framför allt leder det till bättre kvalitet på ölet.

– Jag vågar nu prova fler ölsorter på fat än tidigare, eftersom öl som förvaras i kylda kegskåp får en längre hållbarhet, säger Shahin. Tidigare vågade jag inte prova på samma sätt, ett öppnat fat har ju bara några dagars hållbarhet.

– Det är stor skillnad nu med de nya kylda kegskåpen från Åbro, där ett fat kan hålla ursprunglig kvalitet i upp till ett par veckor. Jag har kopplat in Bron IPA och tar också in en kran för Bryggmästarens. Det här öppnar nya möjligheter för restaurangen och kanske en bredare kundbas, avslutar Shahin.