HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Torget Akalla
kom som en gäst och gå som en vän

Restaurang Torget Akalla är en populär kvarterskrog. Krögaren Orhan ”Anji” Bezgin ser det som en Åbrokrog med inbitna gäster som gillar Åbros öl där alla är välkomna.
– Vårt motto är ”kom som en gäst och gå som en vän”, säger han.

Restaurangen har en stor andel stamgäster, men även när du kommer hit första gången får du ett trevligt bemötande. Kön till lunchbeställningen kan ta lite tid för det ska kramas och samtalas. 

– Vi har till 75 procent stamgäster, samtidigt är det en väldigt blandad publik. Vi serverar lunchmeny, ett stort utbud av pizzor och har även à la cartemeny. I första hand är vi en mat- och dryckesrestaurang kombinerat med sportbar, vi har tre stora tv-apparater, berättar Orhan Bezgin. 
 

 

UPPSKATTAT SAMARBETE

Samarbetet med Åbro Bryggeri startade 1997. Restaurangen köper ett komplett sortiment med öl, cider och vin och även Jägermeister från Åbro. 

– Vi har en god relation och lyssnar på varandra. Det är lätt att bli lite hemmablind därför uppskattar jag att Åbro hjälper oss att se på vår meny och verksamhet med nya ögon. De tillför flexibilitet och idéer med sådant som är inne och följer också trender.

– Vi framhäver oss som en Åbrokrog genom profilkläder, tappkranar, glas och tydliga skyltar.

Vilken är din ölfavorit i sortimentet?
– Det är Åbro Original och Zlatopramen som vi också köper från Åbro.

TJENIS MED ALLA

Restaurangen har hög kvalitet, ett gott rykte och är en viktig och social mötesplats för många som bor här. 

– Vi har funnits sedan 1989 och har successivt utvecklats och utökat våra lokaler. Vi har breddat menyn, från början var det en pizzeria, idag har vi också en stor uteservering mot torget med 80-90 sittplatser. 

Känslan och den avspända atmosfären är påtaglig, personalen är tjenis med alla. 

– Även som ny gäst känner du dig välkommen, här behandlar vi alla lika och är en mångkulturell restaurang genom att servera allt från svensk husmanskost till italienska pizzor och även wokade rätter, säger Orhan Bezgin.