HEJ! PÅ DEN HÄR WEBBPLATSEN FÖREKOMMER INFORMATION OM ALKOHOLHALTIGA DRYCKER OCH DU MÅSTE VARA 20 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT BESÖKA SIDAN.

Trendiga Landet

Restaurang Landet är en trivsam kvarterskrog och även stamkrog för många.
​”Våra gäster är främst från området, men det är också många andra och en stor spridning i åldrar,” berättar Rabi Uysal, som driver Landet sedan slutet av 2012.
 

Landet ligger i lokaler som Posten en gång hade vid Telefonplan i Midsommarkransen. En avslappnad miljö och skön atmosfär ger stället sin speciella karaktär. Interiören är resultatet av några tidigare studenters kreativitet när de gick på Konstfack. Att såväl Konstfack som yrkeshögskolan Hyper Island finns i området gör att gästerna ibland är ”hipsters”. En ung, trendig, urban och medveten publik.

– De kommer för att äta eller tar ett glas, men främst lockar spelningarna. På övervåningen är det livespelningar flera kvällar i veckan, berättar Rabi.

BRYGGMÄSTARENS BÄSTA PILSNER PÅ FAT

Baren har ett stort utbud med öl från Åbro men också andra drycker.

– Från första dagen har vi haft Bryggmästarens Bästa Pilsner på kran. Jag hade god erfarenhet av Åbro från tidigare verk- samhet därför blev det naturligt att välja Åbro till Landet. Jag tycker Bryggmästarens är Åbros allra bästa produkt, men vi har även Åbro Original, Bron IPA och flera andra sorter. Jag har själv ett stort intresse för öl så vi satsar på ett stort ölsortiment, men har även vin och andra drycker.


Rabi Uysal driver Landet på Telefonplan. 

ENKELT OCH VÄLLAGAT

Rabi har varit mån om att bevara ställets inarbetade karaktär, goda rykte och koncept med mat på undervåningen och musik en trappa upp.

– Det är synd att ta bort något som fungerar, säger Rabi som tycker att läget vid Telefonplan är perfekt för den här typen av restaurang. Köket satsar på vällagad och lite enklare mat för att passa en större publik.

– Med den klassiska husmanskosten i grunden presenterar vi vår version av en kvarterskrog med ambitioner. Vi har en stor passion för det svenska och franska köket, vi jobbar också med ekologiska och närproducerade råvaror, berättar Rabi Uysal.